Glasparelstralen

Glasparelstralen

Glasparelstralen is een behandeling die kan worden toegepast op vrijwel alle non-ferro materialen zoals roestvrij staal, aluminium, koper, messing, enz. Ook hout en glas kan hiermee bewerkt worden. Door middel van perslucht vermengd met glasparels wordt het object schoon gestraald.

Tijdens het voorbewerken van bijvoorbeeld RVS kunnen oneffenheden en verkleuringen ontstaan . Ook is het RVS dof van kleur .Met glasparelstralen verwijderen de verkleuringen en/of effenheden . Het RVS oppervlak wordt goed gereinigd en krijgt een lage ruwheidswaarde en mooie matte RVS-kleur. Dit vermindert de kans op aanhechting van vet en vuil . Het resultaat is een fraai en egaal uiterlijk . Deze methode is zeer geschikt voor producten in de medische wereld en voedingsindustrie .Voor deze branche is glasparelstralen vaak een eindafwerking .

Onze glasparelstraalcabine is 7m x 4m x 4m . Het product dat gebruikt wordt zijn fijne glasbolletjes gemaakt van natronglas . Hout , glas en aluminium kan ook bewerkt worden met glasparels . Bij hout wordt na het stralen de houtnerf mooi zichtbaar , bij glas ondoorzichtig gedeelte ( vlakken / letters ) verkregen en bij aluminium is het voor hechting van de nieuwe lak